OEPVM (organisation of the Children Progresses for a Better Life) in La Chapelle (regio Artibonite).

Oorspronkelijke problematiek:

Het gebouw was echter voor 100 procent ingestort tijdens de aardbeving van 12 januari 2010. 75 weeskinderen verbleven onder een zeil.

 

2010: wederopbouw van de kinderopvang

FINADO en haar zuiderse partners wensen dat de kinderen van OEPVM een normaal leven tegemoet gaan. Voor sommige kinderen werd er opvang gevonden bij een familie in het dorp. We vinden het dan ook heel belangrijk dat onze kinderen aandacht krijgen van „vaste verzorgsters‟ voor hun individuele behoeften.

 

Opvoeding in een weeshuis is niet goed voor de psychosociale ontwikkeling van kinderen. Ze ontwikkelen zich minder goed in zowel emotioneel, sociaal als fysiek opzicht, wat gevolgen heeft voor hun gezondheid en hun welbevinden op volwassen leeftijd. Residentiële opvang beperkt de zelfredzaamheid en bemoeilijkt de integratie als jongvolwassene in de maatschappij.

 

Toegang tot het onderwijs:

Er werd een schoolgebouw opgetrokken. Sinds september 2012 staan de deuren open voor alle kinderen van het dorp La Chapelle. De directeur Manès en enkele leerkrachten geven les van 8 tot 13 u. Het nodige schoolmateriaal zoals schriften, leerboekjes, schrijfgerief, ... wordt jaarlijks aangeschaft.

Dagelijks krijgen de leerlingen een gezonde, warme maaltijd en vers fruitsap aangeboden.

 

OEPVM werd voorzien van drinkbaar water en sanitaire.

 

Voorziene werkzaamheden in 2016:

  •  de keuken wordt uitgebreid
  •  er wordt een golfplaten dak bevestigd