Ethiopië nieuws

zondag, 21 februari, 2021 - 17:48

In de Enchene Wenboro Woreda in de buurt van Debre Sina konden de Ethiopische Finado medewerkers deze week drie aftappunten en een reservoir openen. Daarmee krijgt een hele gemeenschap op enkele kilometer van Enchene voor de eerste keer toegang tot drinkbaar water.

Seyoum, Misrak en Lidiya gingen ter plaatse... en konden zelf van het veilig drinkwater proeven

donderdag, 4 februari, 2021 - 08:59

De Ethiopian Andinet school in Addis Abeba viert haar 60ste verjaardag.

Seyoum, Misrak en Lidiya waren uitgenodigd om de plechtigheden bij te wonen... Finado is dan ook een vaste partner van deze school in het hart van Addis Abeba.

dinsdag, 26 januari, 2021 - 11:42

Vandaag 26 januari 2020 kregen we de foto's van het afronden van het waterproject dat de bewoners van Tamaber Woreda Inchine Kebele voor het eerst moet voorzien van veilig drinkwater. Het project kon gerealiseerd worden dankzij o.a. de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen, de Gemeente Berlare en de lokale overheden in Ethiopië. De begunstigden leverden zelf het overgrote deel van de handenarbeid nodig voor het aanleggen van de leidingen...

woensdag, 6 januari, 2021 - 08:52

Het warme maaltijdenproject dat o.a. tot stand kwam met steun van de Provincie Oost-Vlaanderen is intussen op kruissnelheid. Na de oproep in november 2019 door mama's en grootmoeders om er voor te zorgen dat er niet langer kinderen de dag op school moeten doorbrengen met een lege maag... schoten we in aktie. Er werd een projectvoorstel geformuleerd. Door corona ging alles iets trager... maar bij de aanvang van het nieuwe schooljaar in septemebr 2020 werden potten en pannen aangekocht, een ruimte vrijgemaakt in de school... en nu koken mama's en grootmoeders als vrijwilligers...

dinsdag, 24 november, 2020 - 18:14

Nu reeds kan je hier de Finado Ethiopië Nieuwsbrief downloaden... en natuurlijk vallen ook de gedrukte versies binnenkort in de brievenbussen

Ethiopië gaat door een zware storm. Het conflict met de Noordelijke regio Tigray lijkt een bloedige ontknoping te kennen.

Onze medewerkers gaan verder met de uitbetalingen aan de petekinderen... dat kan nu ook weer direct aan de mama's van de kinderen

Finado heeft besloten om de uitbetalingen aan de peterschappen onmiddellijk met 50% te verhogen

 

donderdag, 29 oktober, 2020 - 17:32

Verleden schooljaar konden we de nieuwe klassen in Wonji Shoa afwerken... Om in regel te zijn met de coronamaatregelen (maximuum 25 leerlingen per klas) moesten er ook dringend extra schoolbanken komen. Deze werden begin oktober, kort na de late start van het nieuwe schooljaar geleverd.

dinsdag, 6 oktober, 2020 - 08:45

 

donderdag, 2 juli, 2020 - 11:43

Het ziet er naar uit dat de 8ste Finadoquiz gepland voor september 2020 nu toch zal kunnen doorgaan in CC Stroming

Natuurlijk wordt er voor gezorgd dat alles veilig kan verlopen.

Inschrijven kan nu al... betalen kan u ter plaatse

Mocht de situatie (COVID 19) in het najaar toch roet in het eten strooien dan brengen we u hiervan op de hoogte

ALLE INFO OP DE FLYER IN BIJLAGE

donderdag, 11 juni, 2020 - 14:06

Vandaag 11 juni verhuist ons kantoor in Addis Abeba van het gelijkvloers naar de tweede en vierde verdieping.

Misrak krijgt haar kantoor op de tweede verdieping. Hier doet ze de uitbetalingen aan de peterschappen (zodra de Coronamaatregelen in Ethiopië dit toelaat) Seyoum en Misrak krijgen hun spreekruimte waar ze de petekinderen en hun ouders kunnen ontvangen op de vierde verdieping.

Onze medewerkers zijn heel erg opgezet met het mooie uitzicht vanuit hun kantoor.

woensdag, 10 juni, 2020 - 09:57

Om ook water te brengen in een afgelegen boerengemeenschap konden Finado en het lokale watercomité aansluiten op het waternet van Enchene Debre Sina. Het geheel wordt gesponsord door Run4water 2019, de Gemeente Berlare en de Provincie Osot Vlaanderen.

Er werd voor meer dan 300.000 Birr materiaal aangekocht net voor de uitbraak van het Corona Virus. Pas begin juni werd ook effectief begonnen met de uitvoering van de werken. Het saldo voor het project werd intussen overgemaakt.

Pagina's