Ethiopië nieuws

zaterdag, 8 april, 2023 - 15:43

De leerlingen van de lagere school Piux X kregen enkele weken geleden bezoek van Antoinne en Hilde. Die vertelden over de projecten van Finado in Ethiopië. Hilde kon getuigen uit de eerste hand was ze was in februari nog in Ethiopië.

Op 31 maart stapten de leerlingen van de lagere school Pius X te Zele dan ten voordele van de projecten van Finado in Ethiopië.  De helft van de opbrengst ging naar steun voor de slachtoffers van de aardbeving in Syrië en Turkije.

 

donderdag, 30 maart, 2023 - 17:03

Finado organiseert in samenwerking met Yenetabet bedeling van brood in vluchtelingenkampen rond Debrebirhan

We laten lokaal broden bakken die dan aan de kinderen bedeeld worden.

De toestand in de vluchtelingenkampen in schrijnend door de aanhoudende stroom Amhara vluchtelingen die het Noorden van Ethiopië ontvluchten

De eerste foto's van de broodbedelingen bereikten ons deze week

 

donderdag, 30 maart, 2023 - 16:26

Zeshonderd leerlingen van Sint Vincentius Gijzegem stapten vandaag maar liefst 11 km voor de Finado Projecten in Ethiopië: het warme maaltijdenproject in Wonji Shoa, de aankoop van educatief speelgoed voor het centrum voor kinderen met autisme en de aanleg van een sportterrein in het tehuis van mevrouw Zewditu

Greta stapte de 11 km mee.

TV Oost kwam ter plaatse voor een nieuwsflash !

maandag, 27 maart, 2023 - 15:31

Een groep meisjes uit de finado peterschappen liep zondag 26 maart mee in de Woman 5K

De wedstrijd/ stratenloop door Addis Abeba wil gelijke rechten voor meisjes en vrouwen vooraan op de agenda plaatsen

zondag, 5 maart, 2023 - 17:01

De eerste graad middelbaar van het Sint Vincentius Instituut van Gijzegem stapt op 30 maart 11 km ten voordele van Finado Ethiopiëprojecten in Addis Abeba, Wonji en Debre Sina. Ze doen dit ten voordele van het Warme Maaltijden Project in Wonji, het werk van Yenetabet, een sportterrein voor Zewditu Meshesha en speelgoed voor het Nehemia centrum voor kinderen met Autisme.

zaterdag, 11 maart, 2023 - 17:47

Na de spelnamiddag door Yenetabet in het tehuis van Mevrouw Zewditu - die Finado mee ondersteunde - was de reactie van één van de opvoeders : "We hebben de kinderen nooit zo gezien, ze spelen zou uitbundig en zijn zo blij.... we kenden dat niet... het is alsof de kinderen vroeger opgesloten waren"

Het was ook een ongelofelijke namiddag 'ten huize Zewditu'.... iedereen is er als de kippen bij wanneer Yohannes begint met het vertellen van verhalen. Alle kinderen luisteren gespannen. Wanneer hij begint te zingen zingen alle kinderen mee uit volle borst....

woensdag, 8 maart, 2023 - 12:17

Finado en Yenetabet hebben de handen in elkaar geslagen om de zestig kinderen in het Nehemia Centrum voor Autimse regelmatig een spelnamiddag te bezorgen... aangepast aan de kinderen in het centrum.

Finado kocht spelmateriaal... en nu komt ook de vraag van Rahel en de psycholoog van het centrum om ook voor hen aangepast spelmateriaal aan te kopen.

Aan het eind van ons bezoek (februari 2023) kwam Rahel langs met een oorkonde als bedanking voor de samenwerking tussen onze organisaties.

dinsdag, 28 februari, 2023 - 16:44

Op 17 februari 2023 bezochten we drie moeders van onze petekinderen die opgenomen zijn in een project om hen te helpen bij het opstarten van een zelfstandige zaak. Dit doen we in samenwerking met AKCCCD dat gevestigd is op Arat Kilo.

zondag, 22 januari, 2023 - 16:03

In november ontvingen we de vraag voor nieuwe moderne handboeken van de Emanuel School in Wonji Shoa

Deze week werden de boeken geleverd.... tot grote vreugde van de directie en leerkrachten

Midden februari bezoekt een delegatie van Finado de school.

zondag, 20 november, 2022 - 17:12

Proficiat aan het ethiopische finadoteam voor het organiseren van de deelname van een aantal jongens en meisjes uit de peterschappen aan de Great Ethiopian Run.

De Great Run heeft een sterke verbindende kracht... jong, oud, uit alle sociale lagen. Jaarlijks worden een aantal sociale projecten gesteund en aandacht gevraagd voor gendergelijkheid.