Ethiopië nieuws

zondag, 18 februari, 2024 - 17:05

Verleden week kon de groep van Yenetabet uitzonderlijk het Kamp voor Binnenlands ontheemden bezoeken in Debre Birhan. Het lokale team kon versterkt worden .... Finado ondersteunt de lokale werking Financieel.

Bij het bezoek op 9 maart waren de kinderen opnieuw gefocust op het programma van Yenetabet in samenwerking met het lokale team

 

maandag, 5 februari, 2024 - 18:04

Op vrijdag 2 februari kregen 700 leerlingen, in groepen van 140 leerlingen, van Rhizo Kortrijk gedurende een lesuur informatie over Ethiopië, de peterschappen en projecten van VZW Finado en in het bijzonder over het Nehemia Centrum voor Kinderen met Autisme.

Tijdens de vastenperiode zullen de leerlingen verschillende acties opzetten om het project te ondersteunen.

 

zondag, 28 januari, 2024 - 11:26

Op 27 januari organiseerde Rotary St.Gillis Waas 'Carmasiacum' een concert met de Belpopband... een avond vol Belgische hits... mee zingen... en dansen... in CC De Route. De ploeg van Rotary Carmasiacum schaarde zich andermaal achter een project van Finado : zorgen dat er leerlingenvervoer komt voor het 'Nehemia' Centrum voor Kinderen met Autisme.

woensdag, 20 december, 2023 - 17:56

 

 

donderdag, 14 december, 2023 - 12:08

Finado en Yenetabet slaan de handen in elkaar om te zorgen dat de kinderen in de Kampen voor Binnenlands Ontheemden niet in de steek gelaten worden. De families die het geweld in Tigray ontvluchtten wonen nu in kampen rond Debrebirhan. Het geweld is hen echter gevolgd. Opstandelingen in de Amhara regio maken nu ook de omgeving rond de kamen onveilig.

zondag, 10 december, 2023 - 15:48

Frank Van Mossevelde en Hannes Beauprez brachten het verhaal van de Minotaurus en het Thebe van Oedipoes tot levein in de Oude Schrijnwerkerij

De oprbengst gaat integraal naar de werking van Finado Ethiopia in Addis Abeba.

 

maandag, 20 november, 2023 - 10:16

Op 10 december om 10.30 brengen Frank Van Mossevelde en Hannes Beauprez 'Van mensen en hun bestemming', een muzikale vertelling. In een vlechtwerk van woorden en muziek brengen de  verteller en de klarinetist klassieke verhalen tot leven. Samen voeren ze je mee naar het Thebe van Oedipus en het Kreta van de Minautorus. Een reis door tijd en ruimte naar een wereld waar mensen helden wilden zijn, monsters versloegen en de goden uitdaagden - maar waar ze steeds moesten buigen voor wat het lot voor hen in gedachten had....

OUDE SCHRIJNWERKERIJ BERLARE - E. HERTECANTLAAN 90

zondag, 19 november, 2023 - 14:54

Vandaag namen jongens en meisjes uit de peterschappen deel aan de Great Ethiopian Run. Finado koopt het verplichte deelnemers-t-shirt. Daarna verzamelt de groep zich aan het kantoor van Finado in Yeka... en vandaaruit gaat het met de bus naar de start... aan de finish zoekt de 'finadoploeg' elkaar weer op voor een ontspannend moment.

woensdag, 8 november, 2023 - 19:43

Yohannes van Yenetabet bezocht op zondag 5 november de vergadering van Werkgroep Finado Ethiopië

Het was een unieke gelegenheid om te horen hoe de toestand in Ethiopië evolueert, zeker in de regio Amhara.

We konden hem ook een kleine hoeveelheid educatief speelgoed overhandigen.

 

zaterdag, 4 november, 2023 - 17:16

Het project voor de aanleg van een sportterrein bij het tehuis van Mevrouw Zewditu Meshesha is nu op kruissnelheid....

Er is nu reeds  een speeltuin voor de kleinere kinderen... maar met het sportterrein zullen ook de tieners zich buiten kunnen ontspannen (en inspannen)

Dank aan alle sponsors